10/12/2025

Eğitim Çalışma Grubu'ndan “Yükseköğretim Öğrencilerinin Yerel Yönetimden Beklentileri Çalıştayı"

Gaziantep Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Yükseköğretim Öğrencilerinin Yerel Yönetimden Beklentileri Çalıştayı”, Gaziantep Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi.

Çalıştaya,Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Habip Özkan, genel sekreter Emine Aybüken Yıldırım, başkan yardımcısı Funda Suran ile Gaziantep’teki üniversitelerde öğrenim gören çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Habip Özkan, gençlerin kent yönetimine aktif katılımının önemine dikkat çekerek, “Bu çalıştay, öğrencilerin sesini doğrudan duymak ve onların ihtiyaçlarını yerel yönetime aktaracak somut adımlar oluşturmak için büyük bir fırsattır,” dedi.

Gaziantep’teki üniversitelerde yaklaşık 70 bin öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Özkan, çalıştaya katılan öğrencilerin, 70 bin kişinin taleplerini, düşüncelerini, beklentilerini dile getirmek üzere burada olduklarını belirterek, “Gençlerin yerel yönetimlere katılması, görüş ve önerilerde bulunması bizim için çok kıymetli. Bizim sizlerden özellikle beklentimiz daha önce ifade edilmeyen farklı olan konuları ifade etmeniz.” Dedi.

Genel Sekreter Emine Aybüken Yıldırım ise, Kent Konseyi’nin gençlere yönelik çalışmalarını aktararak, öğrencilerin kentin gelişim sürecindeki rolüne vurgu yaptı.

Başkan Yardımcısı Funda Suran da çalıştay çıktılarının raporlanarak ilgili kurumlarla paylaşılacağını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı etkinlikte, öğrencilerin kent yaşamına dair beklentileri, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, ulaşım, barınma, kültürel faaliyetlere erişim ve yerel yönetimle iletişim süreçleri gibi konular ele alındı.

13.30–17.00 saatleri arasında devam eden programda öğrenciler çeşitli oturumlarda görüş ve önerilerini dile getirdi. Çalıştay sonucunda oluşturulacak değerlendirme raporunun, Gaziantep’te genç dostu yerel yönetim uygulamalarına katkı sağlaması hedefleniyor.